Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Jak zrepasovat?

o Navštíveno 5551x o
o 21.07.2007, 12:37 | norsi
Vcera sme se znamym privezli z nemecka starsi Mercedes. Auto je v krasnym stavu, ale je videt, ze s nim predchozi majitel jezdil do mycky. Lak je od ni "obrosenej" a tu a tam je hlubsi bily skrabanec (od vetvicky nebo tak). Napada vas, co s tim udelat a jak o metalizu pecovat, aby se ten stav jeste nezhorsil? O novem laku ted neuvazuje...

A jeste,co pouzit na osetreni starsi kuze? Diky

o 21.07.2007, 12:59 | JP
Já mám na takhle zašlý laky (od myčky + bílý povrchový škrábance) "zaručenej postup". Je to teda časově dost náročný, ale výsledek zatim vždycky stál za to. Kup pastu na škrábance od Sonaxu a důkladně (ale ne moc silně) s ní celý auto obrus. Pak vezmi nějakou z těch rychloleštěnek v barvě auta (používám Turtle wax Color) a znova ho celý vylešti. Pak největší pakárna, která ale udělá nejvíc - klasickej tvrdej vosk. Doporučuju žlutej Simoniz v plechovce ( [ Link ] ). Na závěr znova tou barevnou leštěnkou - ta teprve pořádně vytáhne lesk i hloubku.

Možná někdo napíše jednodušší postup, ale já mám zkušenosti takový, že

když se lak nezbrousí pastou, škrábance tam zůstanou,
když se lak nenaleští barevnou leštěnkou mezi pastou a tvrdym voskem, ztrácí ve finále hloubku
když se lak nenaleští tvrdym voskem, stačí aby párkrát zapršelo a všechno je v tahu, navíc ten lesk se taky nedá srovnat...
závěrečný leštění barevnou leštěnkou je to, co teprve ukáže výsledek - zaručuju se, že to stojí za to... Navíc to vydrží hodně dlouho (pak už to stačí jen občas přejet tou barevnou a ten základ tam pořád je).

Má to jenom jednu vadu - kamarádi mi často při pohledu na moje auto řikaj, že jsem leštěnkovej úchyl:)
o 21.07.2007, 16:09 | M.Á.R.A.
JP. to děláš ručně nebo nějakou leštičkou???
o 21.07.2007, 16:26 | JP
M.Á.R.A.: ručně:) Pokaždý si řikám, že se po něčem elektrickym musim podivat, ale naštěstí to nedělám čaštějš, než jednou do roka... Na svym autě jsem to udělal před 2 lety a od tý doby to stačí pro získání původního lesku jednou do měsíce přeleštit tim barevnym rychlovoskem. Je ale pravda, že auto je garážovaný a v zimě nevyjíždí:)
o 21.07.2007, 20:57 | norsi
to JP: Diky za info zkusim tvoji metodu. Mercedes SEC si to zalouzi :o)
o 21.07.2007, 22:12 | JP
Zkus to nejdřív jen na kousku... když se to neodflákne, za výsledek ručím:)
o 22.07.2007, 12:06 | JP
Tohle je tejden starej výsledek... škoda, že jsem to nenafotil předtim. Ten lak byl matnej, poškrábanej od myčky a nějakejch větví...

foto k příspěvku  od JP

o 22.07.2007, 13:35 | norsi
To vypada vazne pekne. Tal jenco bude cas, tak to vyzkousim. Diky
o 22.07.2007, 14:17 | Pekys
nebo to dát někam, kde ti lak zbrousej, naleštěj, navoskojou.

třeba [ Link ]
o 22.07.2007, 16:15 | norsi
to Pekys: To jsem zkousel uz na mym aute asi dvakrat (jednou jsem platil cca 3000 a jednou pres 4000) a ani jednou mi to moc dobry neprislo. Auto sice pak vypadalo jako novy, ale vydrzelo to do prvniho myti.... Neprijde mi, ze by to delali nejak extra kvalitne...
o 01.09.2007, 11:09 | Djturtle
Tak jsem to zkusil a je to naprosta bomba.Cekal jsem hodne,ale tohle ne.Doporucuju.
o 13.11.2007, 14:09 | mychal
kdyby někdo sháněl ten tvrdý vosk SIMONIZ, tak tady jsem našel jeden českej e-shop kde ho mají [ Link ]
o 13.11.2007, 14:14 | clown
pekys ... ty jo ..,
vjede tam fabka a vyjede porsche :o) kuwa ty umi :o)))
o 02.09.2008, 19:24 | JP
POZOR POZOR! Neodpovídám na maily lidem, který se ptaj na věci, co tu jsou 3x zodpovězený, nebo naprosto nesmyslný (jako třeba jestli to provozuju po dešti nebo za sucha). Vlastně už asi ohledně tohohle threadu neodpovídám na žádnej mail:-)).

Neni v tom proboha žádná věda, prostě zašlý auto vobtáhněte brusnou pastou, leštěnkou, tvrdym voskem, leštěnkou a konec. Je fuk jestli to bude Simoniz, Turtle Wax nebo Sonax...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3439 sekund.